Васил Тодоров - Блъг, книга

Начало » От книгата » Смисълът

Смисълът

Какъв е смисълът на живота и от кое чудо го търсим? Всеки си има своя версия на това, тук таме обобщени, къде от религия или нещо друго. Това си е лутане, търсене, защото човешкия род е любопитен. Не, няма да предложа решението, както го правят много люде, не и в този случай. Някъде съм чувал, че когато се намери смисълът, Вселената ще се разпадне или нещо в този смисъл (книга ли, филм ли не знам).

Законите са част от направеното до момента. Насочват от подбрани неща от хората -отговорности. Какво би станало, ако стане ясно на 100% какъв е смисълът:

Има и други случаи, но възможно е да се предизвика отново недоумение да избереш смисъла или не, може да се въведе като закон или още по-крайно - война между приемащите и не приемащите този смисъл. Защо ли звучи познато - религии през средновековието - тръгнали от една идея и война между не приемащите правата вяра. Може да стане и скучно, кой знае и пак никой да не го иска. Не си заслужава за цената, която се плаща, не и сред хората като такива в момента, по-добре всеки да го намира за себе си, ако го търси, разбира се...